24 Nisan 2013 Çarşamba

Zeytinyağlı Yaprak Sarması





Malzemeler

Yarım kilo asma yaprağı
3 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı kuru nane
Yarım demet maydanoz
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı çam fıstığı
2 su bardağı su


Yapılışı:

Soğanları rendeleyin ardından pirinç ve çam fıstığı ekleyerek kavurun. Nane, kuş üzümü ve dilediğiniz miktarda tuz koyun pişirme işlemine devam edin. Maydanozları ince doğrayın ve karabiberle beraber karışıma ilave edin. Piştikten sonra 15 dk dinlenmeye bırakın. Daha sonra yapraklarınızın içine yeterli miktarda iç koyun. Her yaprağı yan yana olacak şekilde tencereye dizin. Bu işlem bitince 3 yemek kaşığı zeytinyağı sarmaların üzerinde gezdirin. Daha sonra tencereye su koyun. (sarmaların üzerinde 2 parmak kadar su oalcak) Kaynamaya bırakın. Servis yapmadan önce mutlaka üzerine limon sıkın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder