24 Nisan 2013 Çarşamba
Yüksük Çorbası
Malzemeler4 su bardağı un2 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar su300 gr haşlanmış nohutİç Malzemeleri300 gr kıymaYarım demet maydanoz2 adet soğan1 tatlı kaşığı biber salçasıTerbiye Malzemeleri2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı salça1 yemek kaşığı un
Yapılışı:
Soğanları ve maydanozları ince ince doğrayın. Kıymayı harç yapmak için büyük ve geniş bir kaba koyun, doğranmış soğan, tuz, karabiber, salça maydanozla beraber yoğurun. Başka bir kaba un dökün, içine yumurta kırıp tuz dökün, biraz su katarak hamur haline getirin, fazla sulanmamasına dikkat edin. Hamuru biraz dinlendirin. (15 dk yeterli) Daha sonra 4 parçaya bölün ve ufak bezeler haline getirin. Açabildiğiniz kadar ince şekilde hamuru açın, Açtığınız karelerin içine, az önce hazırladığınız iç malzemelerini pay edin. Daha sonra bir tencereye 1 litre su koyun, suyu kaynatın içine nohutları atın. Daha sonra ise yapmış olduğunuz hamuru atın.
Başka bir tavanın içine 2 kaşık yağ koyun, biraz salça ve 1 kaşık unu beraberce kavurun. Kaynayan tencereden 2 kaşık su alın ve kavurduğunuz bu karışıma koyun. Çorbanızı kaynaya kadar pişirin, topak olmaması için sürekli karıştırın. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder