21 Nisan 2013 Pazar
Cheesecake
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket labne peyniri(300 gr.)
1 su bardağı süzme yoğurt
yarım portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Tabanı için
1.5 paket yulaflı veya kepekli bisküvi
1 yemek kaşığı tereyağı
Portakal sosu için
2 adet portakal püresi
2 tatlı kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker(damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz)
Yarım portakal kabuğu rendesi
Yapılışı :
Bisküvileri robatat çekin robat yoksa iyice un ufak edin. Eritilmiş tereyağ ile karıştırın ardından kalıbın dibine koyun. Yumurta ve şekere labne ve yoğurdu ekleyin bu 4 lüyü çırpın. Son olarak portakal kabuğuna nişasta ekleyerek karıştırın ardından bisküvnin tabanına dökün. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede üstünü 35-40 dakika kadar pişirin. Kızarmasına izin vermeyin. 6 saat akdar dolapta bekletin.
Portakal sosu yaparkende portakal kabuklarını robattan geçirin ardından yağ ve şeker ilave ederek ( 1 er kaşık) ısıtın, ve yaptığımız cheesecake in üzerien dökün. Afieyt olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder