21 Nisan 2013 Pazar

Cheesecake






Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket labne peyniri(300 gr.)
1 su bardağı süzme yoğurt
yarım portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta

Tabanı için
1.5 paket yulaflı veya kepekli bisküvi
1 yemek kaşığı tereyağı


Portakal sosu için
2 adet portakal püresi
2 tatlı kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker(damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz)
Yarım portakal kabuğu rendesi

Yapılışı :

Bisküvileri robatat çekin robat yoksa iyice un ufak edin. Eritilmiş tereyağ ile karıştırın ardından kalıbın dibine koyun. Yumurta ve şekere labne ve yoğurdu ekleyin bu 4 lüyü çırpın. Son olarak portakal kabuğuna nişasta ekleyerek karıştırın ardından bisküvnin tabanına dökün. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede üstünü  35-40 dakika kadar pişirin. Kızarmasına izin vermeyin. 6 saat akdar dolapta bekletin.
Portakal sosu yaparkende portakal kabuklarını robattan geçirin ardından yağ ve şeker ilave ederek ( 1 er kaşık) ısıtın, ve yaptığımız cheesecake in üzerien dökün. Afieyt olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder