Panno Cotta

Malzemeler
200 ml krema (hazır almayın çok zararlılar)
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı süt
2 tatlı kaşığı toz jelatin
2 yemek kaşığı su
1 su bardağı yoğurt
yarım tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Sosu İçin :
1 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı toz şeker
yarım su bardağı meyve (frenk üzümü, böğürtlen, ahududu, likapa, kara dut gibi)
Yapılışı:
Süt ve kremayı çırparak tencerenin içinde karıştırın. Isındığını hissettiğiniz anında ateşten alın ve içine toz şekerleri katın. yemek kaşığı su ve toz jelatini bir kapta karıştırın. Jöle tamamen eriyene kadar karıştırın.
Bu jöleli karışımı; süt, krema ve şekerden oluşan karışımın içine dökün. Yine karıştırın. Daha sonra yoğurdu ve rendelenmiş limonu bu bir kapta karıştırıp önceden hazırladığınız karışıma ekleyin. Tel çırpıcıyla çırpın.
Hazırladığınız panna cotta’nızı 4 adet küçük bardağa eşit olarak paylaştırın. Buzdolabına koyun ve 5 saat, iyice soğuyana kadar bekletin.
Sosun Hazırlanması :
Su ve şekeri bir tencerede ısıtarak karıştırın üzerine meyveleri ekleyin ateşte fazla bekletmeyin. Bir kenarda soğuması için bekletin. Daha sonra panna cotta ların üzerine sosu dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder