24 Nisan 2013 Çarşamba

Kayseri Mantısı




Malzemeler

Hamur için
1 adet yumurta
3 su bardağı un
1 kahve fincanı su
Tuz

İç İçin:
250 gr kıyma
1 soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber

Sos için:
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağ
5 diş sarmısak
Yarım kilo yoğurt
Kırmızıbiber

Yapılışı:

Yumurta, tuz ve suyu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Hamuru avuç içinden daha ufak parçalara ayırıp dinlenmeye bırakın. (30 dakika) Soğanı, kıymayı, kıyılmış maydanozu, karabiberi ve tuzu farklı bir kapta karıştırın. Az önce ayırdığınız hamur parçalarını olabildiğince ince şekilde açın. Daha sonra bu yufkaları kare kare olacak şekilde kesip içine hazırladığımız içten koyalım. Bir tencere suyu kaynatalım ve içine 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile tuz ekleyelim. Mantı hamurlarını tencerede haşlayalım. Başka bir tavada tereyağı eritip, salça ve sarmısakla kavuralım. 3 çorba kaşığı kadar alıp mantıların üzerine ekleyelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder