23 Nisan 2013 Salı

Tekirdağ Köftesi







Malzemeler:
Yarım kg koyun kıyması
Yapılışı:
İlk olarak irmik, kimyon, karabiber, kesme şeker ve karbonatı sütün içinde iyice eritin bu kısım çok önemli topak topak olmaması için sürekli karıştırın. Soğan ve sarmısakları rendeleyip bütün malzemeleri karıştırın. Kepek ekmeklerini robottan geçirin ya da elinizde ufalayın. Kıymaları tuzlayarak yoğurun, üzerine karabiberde ekleyin. Kıymaları 1 gün olmasada 6 saat soğuk dolapta bekletmenin faydası var. Daha sonra avuç içi büyüklüğünde parçalar kopartarak kızartın. Afiyet olsun.
Püf nokta: köfte harcına bir tatlı kaşığı şeker eklerseniz, annelerin yaptığı lezzetli köftelere ulaşabilirsiniz.
(bir sefer çekilmiş)
Yarım kg kuzu kıyması
(bir sefer çekilmiş)
1 kahve fincanı irmik
1 tatlı kaşığı kimyon, karabiber
1 adet kesmeşeker
1 çay kaşığı karbonat
Yarım fincan süt, 1 adet soğan
1 diş dövülmüş sarımsak
1 dilim kepek ekmeği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder