24 Nisan 2013 Çarşamba
Patlıcan Kebabı
Malzemeler
1 kg dana kıyma
200 gr kuyruk yapı
4 kırmızıbiber
5 patlıcan
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Bir kabın içine kuyruk yağını ve kıymayı koyun üzerine biberleri doğrayın. (ince uzun olmalılar) Daha sonra bu karışıma tuz ve karabiberi ekleyin ve yoğurun. Patlıcanları ise soğan halkaları gibi geniş halkalar şeklinde kesin. 20 dakika kadar tuzlu su da dinlendirin. Dinlenen malzemeleri kar topundan daha ufak parçalar haline getirip yuvarlayın. Daha sonra fırın tepsisine yerleştirin. Yerleştirme işlemini bir sıra patlıcan bir sıra harç olacak şekilde yapın. En sonunda sıvı yağ ve suyu karıştırıp üzerine dökün.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder