Malzemeler
400gr. kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı + 1 yemek kaşığı sıvıyağ
3 diş sarımsak
1tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet sivribiber
Pulbiber, tuz
Yapılışı:
Kuru fasulyeleri daha önceden yıkayıp üzerine soğuk su koyarak bekletmek yemeğinize lezzet katacaktır o yüzden yaklaşık 6 saat kadar yıkanmış ve soğuk su da beklemiş olmalarını tercih edin.,
Diğer taraftan yemeği pişireceğiniz tencereye eti alın. Etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun. Suyunu çektikden sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip etler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.
Daha sonra tereyağı ve zeytinyağı ekleyip soğanlarla beraber kavurmaya başlayın. Biber salçasını, domates salçasını ve doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Son olarak haşlanmış fasulyeleri süzüp etlerin üzerine ekleyin. Doğranmış sarımsakları, tuzu ve pulbiberi ve üzerini biraz geçecek kadar sıcak suyu ekleyip 5-10 dakika kaynatıp ocağı kapatın..
Yemeği lezzetli kılacak bir not paylaşmak istiyorum sizlerle. Kuru fasulye bol sulu değil adı gibi kuru olmalı yani kıvamlı olmalıdır.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder