24 Nisan 2013 Çarşamba

Muhlama (Guymak)




Bugün sizlerle Karadenizlilerin çok sevdiği hem sabah kahvaltılarında hemde akşam yemeklerinde yedikleri çok lezzetli bir yemek paylaşacağım. Geleneksel ve yöresel bir yemek olan Muhlama. Nam-ı diğer Guymak

Malzemeler:

2 çorba kaşığı tereyağ
3 çorba kaşığı mısır unu
2 su bardağı Trabzon Peyniri (eğer yoksa çeçil kullanın)
1 bardak su
1 bardak süt

Yapılışı:

Önce tereyağı tavaya atıp iyice kızdırın ardından mısır ununu komple tavaya dökün. Rengi değişmeye başladığı an su ve süt karışımını üzerine boca edin. Kaynadığını anladığınız an içine bütün peyniri boşaltın ve kısık ateşe alın. Tereyağ üzerine çıkana kadar bekletin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder