21 Nisan 2013 Pazar
Su Böreği
Malzemeler
Hamuru için:
5 adet yumurta (köy yumurtası tercih edebilirsiniz)
1 su bardağı ılık su
7-8 su bardağı un
1 tutam kaşığı tuz
İçi için:
500 gr. beyaz peynir
1 küçük kase tereyağı ve sıvıyağ karışımı
Yufkalar için:
4 litre sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı sıvıyağ
4 litre soğuk su
Yapılışı:
Hamuru 1 bardak ılık su ekleyerek iyice yoğurun. Kıvama gelen hamuru 8 parçaya ayırın her parça avuç içi büyüklüğünde olsun. Yuvarlak fırın tepsisini sıvıyağ tereyağı karışımı ile yağlayın ve ilk bezeyi tepsi büyüklüğünde açın.
Bir tencerede 4 litre suyu kaynatıp içine tuzu ve sıvıyağı ekleyin. Tepsi büyüklüğünde açtığınız yufkayı kaynayan suda 1-2 dakika kadar haşlayın. Haşlanan yufkayı alın ve hemen diğer tencere içinde beklettiğiniz soğuk suya atın. Suyun çok soğuk olmamasına dikkat edin. Yufkayı yağladığınız tepsiye yerleştirin.Üzerine tereyağı karışımından dökün ve ufaladığınız beyaz peynirden bir parça ekleyin. Bütün yufkalara aynı işlemleri yapın. Tepsiyi ocağın büyük gözüne koyun, iki tarafıda ayrı ayrı pişirin. Sıcak servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder