24 Nisan 2013 Çarşamba

Cırıtta



Bugün iç anadolu ve karadeniz yöresinin pratik bir kahvaltı yemeğini sizlerle paylaşacağız. Asıl adı zırıtta olmakla beraber yöreden yöreye cırıtta ismiylede bilinen bu yemek oldukça lezettli ve kolaydır.

Malzemeler:

2 bardak süt
2 yumurta
2 çay kaşığı kabartma tozu
1.5 bardak un
Tuz


Yapılışı:

Bütün malzemeyi büyük bir kapta karıştırın ve iyice yoğurun. Ardından tıpkı mücver yapar gibi çorba kaşığı ile kızgın yağın üzerine tavaya bırakın. Bıraktığınız parçalar 4 - 5 krep kalınlığında olmalıdır ve tava yeteri kadar kızgın olmalıdır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder