21 Nisan 2013 Pazar
Çanak Köfte
Malzemeler
750 gr. kıyma
1 soğan
1 yumurta
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
galeta unu
Garnitür:
2 kabak
2 havuç
1 patates
Sos:
1 su b. domates sos
kaşar peyniri
Yapılışı:
Yumurta, kıyma, soğan ve maydanozu karıştırıyoruz.. Tuzunu, karabiberini atıyoruz. Galete ununuda dökerek iyice yoğuruyoruz. Hazırladığımız harcı ayrı bir yağlanmış tepsiye alıyoruz ve çanak şekli veriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kabak, havuç ve patatesi sıvı yağ ve tuz ile karıştırıp hepsini yağlanmış fırın tepsisine koyup, yayıyoruz. 180 derceye ayarlanmış fırında 25 dk pişiriyoruz.
Sosu için, sıvıyağ dökülmüş tavaya fesleğeni döküyoruz. Domates sosunu da döküyoruz. Pişen köfteyi servis tabağına alıyoruz, içine pişirdiğimiz sebzeleri dolduruyoruz. Hazırlanan so en son yemeğin üzerine dökülür.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder