21 Nisan 2013 Pazar

Çanak Köfte





Malzemeler

750 gr. kıyma
1 soğan
1 yumurta
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
galeta unu

Garnitür:

2 kabak
2 havuç
1 patates

Sos:

1 su b. domates sos
kaşar peyniri

Yapılışı:

Yumurta, kıyma, soğan ve maydanozu karıştırıyoruz.. Tuzunu, karabiberini atıyoruz. Galete ununuda dökerek iyice yoğuruyoruz. Hazırladığımız harcı ayrı bir yağlanmış tepsiye alıyoruz ve çanak şekli veriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kabak, havuç ve patatesi sıvı yağ ve tuz ile karıştırıp hepsini yağlanmış fırın tepsisine koyup, yayıyoruz. 180 derceye ayarlanmış fırında 25 dk pişiriyoruz.

Sosu için, sıvıyağ dökülmüş tavaya fesleğeni döküyoruz. Domates sosunu da döküyoruz. Pişen köfteyi servis tabağına alıyoruz, içine pişirdiğimiz sebzeleri dolduruyoruz. Hazırlanan so en son yemeğin üzerine dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder