21 Nisan 2013 Pazar

Hamsili Pilav



Öncelik şunu belirtmek isterim; hamsili pilav yapmanın bir kaç ufak tefek anahtar noktaları var. Sadece tarifi uygulamak yeterli olmaz, pirinç taneleri iri, düzgün ısı yayan bir fırın (sadece ortası pişsin istemeyiz değil mi), taze ve iri hamsiler gereklidir.


Gerekli Malzemeler
  • 1 kilo hamsi (4-6 Kişi için)
  • İç Pilav 
  • Mısır unu
  • Sıvı yağ (tereyağıda olabilir)
İç pilavı  hazırlarken 3 tane soğan kullandım, tarçın ve yenibahar kullandım, maydanoz sevmediğim için eklemedim, ama siz üzerine sevdiğiniz miktarda ekleyebilirsiniz. Bir tatlı kaşığı kadar kimyon ve karabiber koymaktanda çekinmeyin. İç pilavın suyunu normal pilavdakinden 1 bardak daha az koyunuz.

Yapılışı:

Hamsilerin kılçıklarını temizleyip yıkayalım.Suyunun süzülmesi için süzgeçde bekletelim. Suyu iyice süzülmeden yemeğe başlamayalım. İç Pilavı buradaki tarifte olduğu gibi pişirelim.15 dakika demlemeye bırakalım.Tavada pişirecekseniz tavaya fırında pişirecekseniz fırın kabına biraz yağ koyup sadece sırtı mısır ununa bulanmış hamsileri ayçiçek gibi aralarında hiç boşluk kalmayacak şekilde dizelim.Tavanın kenarlarından dışarı taşacak şekilde dizdiğimiz hamsinin üstüne pilavı yayıp bastırmadan hamsileri pilavın üstüne doğru dizelim.Tavamızı ocağa alıp orta ısıda önce altını pişirelim.Altı pişen pilavın tersini çevirip diğer tarafınıda  pişirelim yada fırında orta ısıda pişirelim.Sıcak servis yapalım.

Uunutmayın hamsinin kalitesi yemeğin lezzetini belirleyecektir, bu yüzden iri ve taze olmalarına dikkat edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder