
Bugün sizlere tahinli ıslak kurabiye ve püf noktalarının tarifini vereceğiz.
Malzemeler:
40- 45 adet için.
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
5 yemek kaşığı tahin
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 – 3 su bardağı un
Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Önce şerbeti yapacağız. Toz şeker ve suyu şeker iyice eriyene kadar karıştırın. Koyulaşınca limon suyunuda ilave edin 5 dakika daha pişirin.
Un hariç diğer malzemeleri kaba alıp hamur için yoğurmaya başlayın. Hamurdan ufak parçalar koparın ve bu parçaları yuvarlayıp fırın tepsisine koyun.
Önceden ısıtılmış (180 erece) fırında rengi koyulaşana akdar bekletin.
Fırından çıkan tatlılara şerbeti döküp 5 saat beklettikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder