Malzemeler
1 kg süt1 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya şekeri
1 yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı:
Pirinci ve suyu tencereye koyarak pirinçler suyu çekene kadar pişirin. Daha sonra sütten bir kase ayırıp kalanı tencerenin içine döküb koyulaşmaya başlayınca şekeri ilave edin 5 dakika kaynatın ayarını kaçırmamaya çalışın kıvamı önemlidir. Ayırdığımız sütü nişasta ve yumurtayla iyice karıştırıp kaynayan kısma ekleyin rengi değişmeye başladığı an ocaktan alın vanilya şekerini ekleyin, kaselere dökün, kaseleri derin bir tepsiye yerleştirin, önceden ısıtılmış fırında üzerilerini kızartın. Eğer toprak kaseleriniz yoksa cam kaseler kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder