Malzemeler:
Orta boy soğan
4 adet yeşilbiber
3 adet domates
pul biber , tuz
1 Yemek kaşığı kuru zeytin
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı un
Tereyağ
1 Çay bardağı pirinç
Yapılışı:
Domates, soğan ve yeşilbiberleri ince ve ufak olacak şekilde doğrayın. Ne kadar ufak olurlarsa o kadar lezzetli bir çılbırınız olacaktır. Soğanlarla biberleri tencerede yağda kavurun, fazla uzun tutmayın 4 dakika yeterli, Kızarma işlemi başlayınca tuz, pul biber ve severseniz karabiber katın. 5 bardak suyu (sıcak olarak olacak) pirinçlerle beraber pişirin bu esnada kuru zeytinleri dökün. (kuru zeytin olmasa da olur şart değil) Başka bir tavaya bir miktar su koyun, su kaynadığı an üzerine yumurta kırıp biraz tuz ekleyin, yumurtalar haşlanınca hazırladğımız harcın üzerine ekleyin.Tereyağ ve pul biberi başka bir tavada kızıdırın bu sosu yemeğinizin üstüne dökün. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder