21 Nisan 2013 Pazar
Tavuklu Krep
Malzemeler
1 tavuk gögsü (tek parcasi)
1 Kuru sogan ,
2 dis sarmisak,
5 büyük boy büyük mantar,
2 corba kasigi bezelye, (ben barbunya kullandim)
1 yemek kasigi un
Yeterince su, sivi yag , karabiber, tuz ,
Yesil sogan yapraklari veya maydonoz saplari krepi baglamak icin
Yapilisi:
Tavuk göğsünü sote şekilde doğruyoruz.Tavuklarımızı tavada kavurup üzerinene soğan ve de sarımsakları döküyoruz. Taze biberleri ve mantarlarıda ilave ediyoruz. Fazla sulu olmayacak şekilde suyu koyuyoruz üzerine bu arada tuz ve karabiberide eklemeyi unutmayın.
Krep harci :
500g soguk süt ,1 yumurta, tuz ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ bunları kıvamlı şekilde karıştıırn. Krepler piştikçe tavadan alın. Pişen krepleri küp veya bohça şekline sokuyoruz içine tavukları koyup ağzını büzüyoruz. İsterseniz maydonoz sapıyla bağlayabilirsiniz. Ardından 170 derecelik fırında 8 dakika bekletiyoruz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder