Türk Halkının en sevdiği yemeklerin başında gelir pilav. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır derler. Türkiye'de her evin ayrı bir pilav tarifi vardır. Sizlere en lezzetlisini vermeye çalışacağım.
Malzemeler
1 su bardağı beyaz pirinç (Ben baldo kullanıyorum.)
1 ufak tereyağ parçası2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kesmeşeker
Tuz
1 + 1/5 su bardağı kaynar su
Not: işin sırrı kesme şekerde, yollardaki arabalardan yediğimiz pilavların içinde kesme şekeri fazlaca olur, lezzeti burdan gelir.
Yapılışı:
Pirincin üzerine de 1 tatlı kaşığı kadar tuz dökün. Üzerini 2 parmak geçinceye kadar kaynar su ile doldurun. En az yarım saat bu şekilde kalsın. Bu olay pirince lezzet katacak pilavı daha güzel bir hale getirecektir. Pirincleri iyice yıkayın ardından tencereye koyduğunu tereyağ-zeytinyağı eritip, ısıtın. Pirinçleri tencereye ekleyin ve üzeirende şeker&tuz ilave edin. Pirinçler bütün suyu çekene kadar kavurun. İyice kavrulunca 1 bardaktan daha kaynar su dökün üzeirne bu pilavınızın tel tel olmasına yardımcı olacaktır. Ardından max 2 dakika daha kısık ateşte tutun kapakla tencere arasına gazete kağıdı koyup ocaktan alın. Bu işlem buharın pilavı ıslatmasını engelleyecektir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder