21 Nisan 2013 Pazar

Mercimek Çorbası





Malzemeler:

1 neskafe fincanı kırmızı mercimek
1 soğan
1 çorba kaşığı un
1 et/tavuk bulyon
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
8 su bardağı su
Tuz

Yapılışı:
Soğanı çok ince ve ufak doğrayın yoksa çorbanın içinde dilinize gelip rahatsız edecektir sizi.. Yağ eklediğiniz tencerede, pembeleşinceye kadar kavurun soğanları. Soğan kavrulunca, tencereye un ekleyin. 2 dkikada böyle kavurun. Ardından tavuk bulyonunu, kırmızı mercimeği ve tuzunu ekleyin.Suyuda ekleyip biraz pişirin. Çorbanız piştikten sonra (15 20 dk) el blender’ı ile püre kıvamına getirin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder