21 Nisan 2013 Pazar
Karnı Yarık
Türk Mutfağının en lezzetli yemeklerinden biriyle beraber karşınızdayız. Anne elinden karnı yarık tarifi anlatacağız size bugün. Afiyet olsun şimdiden.
Malzemeleri
6 adet orta boy patlıcan
2 su bardağı su
2 adet orta boy soğan
250 gram kıyma
3 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
İnce doğranmış maydanoz
2 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Patlıcanları başından ve sonundan 1cm boş bırakarak tamamuıyla soyun. Ortadan kesin fakat bıçağı dibe değdirmemeye dikkat edin hassas olun. Bol tuzlu suda bir saat bekletin. Ardından bol yağda kızartın. Kolestrolünüzü ve tansiyonunuzu düşünmeyin size anne elinden karnı yarık tarifi veriyoruz anneler en iyisini bilir. :) Tepsiye çizilen yeri üste gelecek şekilde dizin ardından bir kaşığın çukur kısmını kullanarak ortalarını ezip çukurlaştırın. Bu esnada kıymayı çok az yağ ile kavurun. Rendelenmiş domates, tuz, biber, karabiber ilave edilip, biraz kaynatın ama çok değil. Ortasını çukur yaptğınız patlıcanların içine kıymaları dolduurn. 2 su bardağı salçalı su ilave edilerek 15-20 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder